dimecres, 27 d’octubre del 2010

El socio, per passar una bona estona

La novel·la és d' en  Jonh Grisham, un escriptor nascut a estats units i doctorat en dret, al principi es va dedicar a exercir la seva professió i arran d’ el testimoni una víctima, va començar a escriure ,com a hobby,  la primera novel·la . No havia llegit mai aquest autor, ni en principi, era el meu tipus de novel·la, però tot s’ha de provar,així saps si t’agrada. Al principi se’m va fer estranya, però m’hi vaig enganxar de seguida i cada cop és més interessant, et va endinsant en la trama i et te en suspens fins a la última fulla, gairebé paraula. Per a mi està molt ben escrita ,  els personatges estan a l’alçada de la trama, la trama es bona i inclús el final és, si més no, genial. Si us agrada llegir novel·la d’ advocats, corrupció, enginy, en definitiva un thriller ben escrit , us la recomano.



Cubierta de “El socio” © Byblos. Todos los derechos reservados. Detalle de la web oficial de John Grisham © Random House. Todos los derechos reservados. Cubierta de “The partner” © Dell Island Books. Todos los derechos reservados.

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Rally de Catalunya

Petter Solberg

Avui s’ha acabat el rally de casa, el Catalunya -Costa Daurada, amb la victòria d’en Loeb, amb en Solberg en segon lloc i en Sordo al tercer. En Kimi ni va arribar a sortir el divendres, en el shakedown de dijous,  va aixafar el Citroën.  Ja no tinc comentaris a fer, crec que en el post del rally de França va quedar clar. Queda el RAC Rally, del 11 al 14 de novembre en Xevi es juga el mundial. Aprofitaré per felicitar des de aquí, la feina d’en Petter Solberg, el noruec està fent una temporada molt bona, amb un Citroën privat ha aconseguit situar-se en quart lloc a només 4 punts del tercer. Te la oportunitat d’acabar tercer del mundial per davant de cotxes oficial. Felicitats Petter.

divendres, 22 d’octubre del 2010

Impresentables

          És el que avui m’han demostrat que són una colla de dirigents polítics de casa nostre, m’he sentit insultat, quan més d’un ha dit que no tenia diners per comprar els famosos bons de la Generalitat, altres han dit que tenien hipoteques i fills. Perdonin he escoltat bé. Una gent que guanya entre 4000 i 6000 euros mensuals nets, a part dietes i el que puguin cobrar del seus respectius partits polítics, depenent del càrrec que tinguin. I a sobre ens poden dir públicament  que no tenen diners per comprar bons. Hipòcrites, que diguin la veritat, que no facin servir provocacions per no dir la, que siguin responsables, és l’únic que els hi demano. Responsabilitat d’acord amb el seu càrrec (inversament proporcional ,clar). Tots ja tenim més que clar  els motius. 
          Treballadors com nosaltres que ens hem de plantejar com treure rendibilitat dels 4 duros que tenim al banc, qui per sort ha pogut estalviar una mica, que fem mans i mànigues, per treure una centèsima percentual més, a unes entitats bancàries o caixes, que si poden te’n donen una i te’n foten tres ( en concepte de comissions). I a sobre, després, el 20% dels guanys se’ls queda l’estat, per fer carreteres, per pagar treballadors públics,.... I per poder pagar aquests esquifits sous, clar. Com diria aquell, la xocolata del lloro.
M’he sentit insultat per tenir fills, una hipoteca, un sou (tres o quatre vegades inferior al seu) i una cultura de l’estalvi, que ha pogut fer me plantejar l’adquisició d’aquest bons.
M'he sentit insultat pel menyspreu que han demostrat envers  a la gent que ha decidit fer treballar els seus estalvis. Si senyor.
Possiblement en compri!!
 

divendres, 15 d’octubre del 2010

M'emprenyo!!!!

   Quan condueixo, m’agrada escoltar la radio, especialment RAC1, fa temps que m’hi vaig “passar”, des de que vaig descobrir en Xavi Bosch, un gran periodista. Crec que és una emissora jove amb grans professionals, i amb ganes de fer bé la seva feina. Els podria anomenar però segur que me’n deixaria algun. El problema que em trobo, és que la senyal es perd. I m’hi emprenyo!!!. Gairebé a tota la Catalunya central tens problemes per escoltar-la correctament si et mous amb un vehicle. No tinc ni idea quin és el problema, però suposo que és per falta de potència en la senyal. Tampoc sé si seria viable, econòmicament,  solucionar el tema. Inclús no sé si és problema de la mateixa emissora, ja que suposo que hi ha algú que regula les potències d’emissió i els dials disponibles per cada zona del país. El que si que puc dir, és que trobo vergonyós, que al segle XXI l’emissora amb més oients de casa nostre no es pugui escoltar amb qualitat en tot el territori, i que com que a la capital i voltants la qualitat es bona, que és on hi ha més oients potencials, sembla que ja està bé. Ho solucionarem algun dia? Haurem d’intentar esbrinar que “diu la radio” o, per fi ,podrem gaudir d’aquest mitja, com fa la majoria de la població?  Suposo que si molts dels anunciants que paguen per les seves falques, ho fessin per la qualitat de la emissió en moviment, ja hauríem posat fil a l’agulla. De totes maneres, gràcies als professionals que ens fan “companyia” i ens fan gaudir amb els seus grans programes. Una cosa no treu l’altre. 

dimecres, 13 d’octubre del 2010

Rally de França

    El cap de setmana del  1 al 3 d’octubre és va córrer el rally de França, amb un traçat totalment nou, s’ha traslladat de Còrsega a Alsàcia, un rally d’asfalt puntua ble en totes les categories. El famós Tour de Corse ha deixat d’existir, un rally que va debutar a l’any 1973 al mundial. Ens podríem arribar a preguntar si es un homenatge al  hepta campió  Loeb, o potser és una “camama”  d’aquests Srs. que remenen les cireres en aquest món. No en tinc ni idea, però sap greu que no es pugui mantenir un rally mític com aquest en el mundial. Per cert felicitar a en Loeb, que segueix amb el seu monòleg. De l’amic Kimi, aquest cop no vull ni parlar-ne. Accident al TC10 i fora al TC16. El proper rally el de casa, el Catalunya, espero que es tregui la son de les orelles....

                               Un altre cosa és en Xevi, 4art. en la seva categoria, amb mes problemes del compte sobre asfalt, però líder encara del mundial amb només 4 punts sobre el segon Prokop, que no correrà el RAC, amb 7 punts sobre el tercer Ketomma  i 9 sobre el 4art Sandell. Amb aquests números depèn d’ ell mateix, i tenint en compte que el rally és sobre terra i és on ha tret millors resultat, crec que ,a part de la loteria que és el RAC,  ho te bastant de cara. Així que tota la sort per en Xevi i l’Alex en l’últim rally de la temporada. 

Una cosa més,  aprofitant aquesta entrada sobre rallyes, part d’un reportatge que vaig llegir sobre el record d'en Burns, en Park i en Colin McRae, em van agradar aquestes paraules  "...pasan los días, meses y años, y las historias que se cuentan sobre el pilotaje de McRae parecen hacerse más y más prodigiosas. Pero son reales..." Crec que els aficionats d’ aquest món dels rallyes, que varem tenir la sort de veure’ls a córrer varem ser uns privilegiats. Un petit homenatge i un record des d'aquest bloc. 

dimarts, 5 d’octubre del 2010

Festa de la verema

             Aquest cap de setmana s’ha celebrat, a Artés,  la 15 ena. festa de la verema del  Bages,  una festa en la que hi havia molts actes relacionats amb el món de la vinya. Des de una baixada a la vinya amb tractor, fins a aixafar raïm. Música i teatre al carrer, concurs de fotografia , concerts, intercanvi de plaques de cava i la possibilitat de poder fer tastos de vins. Una bona manera de passar el cap de setmana.  El diumenge al matí i vaig fer cap amb la família, i varem gaudir de música i balls, i de la aixafada popular de raïm, tot a la plaça vella. També varem poder provar vins, a la plaça i havien les paradetes dels cellers, Caves Gibert, Celler cooperatiu d’ Artés, Celler cooperatiu de Salelles, Celler el Molí, Celler Solergibert, Fargas Fargas, Jaumandreu, Mas de Sant Iscle, Abadal , Heretat Oller del Mas i Vins Grau. Hi eren tots els cellers amb DO Pla de Bages. Alguns amb una petita mostra per provar, i altres amb un bon reguitzell de productes de casa seva. Varem començar amb un Gerwüztraminer i un Picapoll i Sauvignon amb 6 mesos de bota, del Mas de Sant Iscle, tots dos ens van fer el pes. Varem seguir amb un Mes que Paraules del Jaumandreu, molt bo, ja el coneixíem. Després varem provar un PDA d’en Solergibert, un vi curiós, picapoll envellit amb bota d’acàcia. Ja l’havia provat, hi no m’havia acabat de convèncer, però aquest cop si, un altre ampolla per comprar i provar tranquil·lament a casa. En quant a negres varem provar el Toc del Solergibert i un Jaume Vilanova del Mas de Sant Iscle un cabernet sauvignon que ens va fer el pes igual que el Toc. Aquests dos també els provarem amb tranquil·litat a casa. Per últim un Abadal rosat cabernet sauvignon amb sumoll, que per mala sort era massa calent i no vam poder gaudir-ne. Per últim sempre que puc, provo el Bernat Oller del Oller del Mas, un Merlot del 2003 que m’agrada i trobo interessant. També m’agrada fer-ho amb el 3.9 de l’abadal. Dons bé així varem passar el diumenge al matí. Tastant vins de casa, gaudint de la companyia i la festa. I el mes important afegint uns quants vins a la llista de deures.


Tiquet de degustació.