dimecres, 18 de gener del 2012

Abadal Rosat 2010


       Avui, amb aquest post, he arribat als 100, i tenia pensat fer un vi diferent, un vi dels que normalment no tinc en els meus preferits alhora de tastar-los, i al final m’he decidit per un de costat de casa. Un vi rosat que ens ha sorprès molt gratament. Es tracte d’un cupatge de cabernet sauvignon 90% i sumoll 10%, del Celler Abadal  amb DO Pla de Bages. Te un 13,5% d’alcohol. Un vi de color viu, amb aromes intensos de fruita vermella on destaca la maduixa i la cirera amb un subtil toc de confiteria,  en boca és fresc, alegre , llarg i amb bona acidesa.
         Tot i que els vins rosats, ni de bon tros el meu “tipus”- per això és diferent- , em va agradar molt. Te una bona RQP , el seu preu és d’uns 7,5 €. Crec que és un vi per tastar.

dimecres, 11 de gener del 2012

Parkinson, un petit pas endevant.


             L’altre dia llegint per la xarxa , vaig veure aquest avenç en el camp de la medicina, que suposo que en el moment que es pugui fer servir en el dia a dia serà molt important. Un grup d’investigadors de la universitat de Lancaster a Gran Bretanya, han desenvolupat, en un simple anàlisi de sang, la manera de detectar la malaltia de Parkinson, inclús en el seu començament. Aquesta analítica es basa en la detecció d’una proteïna anomenada alfa-sinucleina fosforilada, comú en totes les persones que pateixen aquesta malaltia.  La detecció prematura en aquesta malaltia, com en totes, és d’una gran ajuda alhora del seu tractament, sobretot per què els problemes neurològics associats són més difícils de detectar de manera immediata.

                Tal i com vaig dir en el post El nostre estimat cor, només que millori la qualitat de vida d’una persona, ja val la pena. Però en un moment on l’estat del benestar està en entredit, i l’assistència sanitària es resumeix en un balanç econòmic a final d’any. Torno a repetir-me la pregunta.  Seran aquests avenços viables universalment o només  seran elitistes?

               Mes informació aquí

NOTA: fotografia agafada d'internet

dijous, 5 de gener del 2012

Auzells 2009


         Aquest vi elaborat per el celler Tomàs Cusiné, amb DO Costers del Segre, és un cupatge de 8 varietats de raïm, 37% macabeu, 15% parellada, 12% sauvignon blanc, 12% Chardonnay, 10% Müller thurgau, 5% riesling, 5% albariño y 3% muscat. Quan vaig veure la contra etiqueta vaig pensar, - tantes?!! Realment fan falta?- i suposo que em va seduir la possibilitat de comprovar-ho. Verema manual amb caixes, refrigeració del raïm en una càmera de fred i posterior selecció manual. Fermentació per separat a una temperatura de 16 graus. Criança de 3 mesos amb les mares, una part en bótes de roure, part amb dipòsit.  Te 13’5% d’alcohol, embotellat el març 2010 i una producció de 43739 ampolles. De color groc palla amb reflexes verds, net, al nas és fresc, floral i afruitat, pera, poma verda, fruita tropical, mineral, herbes aromàtiques, en boca és gras, fresc amb un bon pas per boca i bona acidesa, mineral, persistent i amb un post gust llarg.

         Desprès de tastar-lo puc dir que és un bon cupatge realment crec que és un vi interessant, tot i la dificultat que deu tenir l’assemblatge de 8 varietats de raïm. Aquest vi te un preu d'uns  10,5 € i crec que te una bona RQP.