dimarts, 17 d’abril del 2012

Petit Bernat 2011


       Després de tastar la collita 2010 i trobar-lo més que interessant, fa uns dies vaig poder tastar la primera ampolla del 2011. Aquest vi jove del celler Oller del Mas amb DO Pla de Bages, manté el mateix cupatge, 40% sirà, 40% cabernet franc i un 20% entre merlot i picapoll negre. Tot el raïm procedeix de viticultura ecològica. Té una criança de 3 mesos en bótes de roure francès – meitat noves, meitat de primer any -  i un 13’5% d’alcohol. A la vista és de color picota amb ribet lila, capa alta. Al nas destaca la fruita negra, espècies, regalèssia i fumats. A la boca és agradable, amb un bon pas, mineral, un punt dolç i equilibrat.


        


          Aquesta collita han fet una producció de 48312 ampolles i el seu preu és d’uns 6€. Al meu parer aquest vi ha evolucionat a millor, està molt més polit que la collita anterior. Tot i que el seu nom és Petit Bernat, per a mi és un GRAN vi jove, amb l’afegit d’un preu molt assequible. Un vi amb una RQP molt bona. 

         Com a curiositat, aquest vi ha sigut el primer vi de casa nostra que ha obtingut el certificat de verificació de la petjada de CO2.   

2 comentaris:

  1. Sembla interessant i a bon preu...
    Si en veig el provaré.

    Salut..!

    ResponElimina
  2. Hola Ricard,
    si el trobes, crec, des de la meva modesta opinió, que val realment la pena, tenint en compte que és un vi jove. Si el tastes ja m'ho diràs.

    Salut!

    ResponElimina