dimarts, 4 de desembre del 2012

Blanc de picapolls 2011


         Un altre dels vins elaborats al Celler Oller del Mas, seguint els paràmetres de la viticultura ecològica i sota la DO Pla de Bages. Aquest vi és un cupatge al 50% de picapoll blanc i picapoll negre. Derrapat i selecció mecànica i manual dels grans. El Picapoll negre l’han vinificat com a Blanc de Noirs. Fermentació a 21 dies a 16º. Les dues varietats per separat fins l’últim moment. De color groc palla amb reflexes verdosos, brillant. Al nas destaca la fruita fresca, cítrics, pera i els aromes florals. En boca és fresc, gras, agradable, amb notes de fruita , tot equilibrat amb  una bona acidesa. Té un 12% d’alcohol.

          Aquest vi em va sorprendre molt, tant per el cupatge, dues varietats que gairebé només es cultiven en aquesta DO, i una d’elles negre, per fer un vi blanc i l’altre l’equilibri i la frescor del vi. Crec que té una bona RQP amb un preu d’uns 9 €. Sens dubte un dels millors Picapolls que he tastat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada