dissabte, 8 d’octubre del 2011

Sopar Maridatge- Turó de la Torre Caves Recaredo


        El divendres 30 de Setembre, el Petit celler va organitzar un sopar maridatge al restaurant Turó de la Torre de Manresa juntament amb les caves Recaredo, en el que hi vam assistir una quarantena de comensals. Primer es va fer una breu explicació de la història del celler i una petita introducció de la cultura de la viticultura biodinàmica, per part del director comercial de les Caves Recaredo.
              A partir d’aquest moment, les explicacions dels vins i dels plats ja van ser taula per taula, vam començar tastant l’Intens 2007 -un cava rosat Gran Reserva Brut Nature 18% monastrell i 82% pinot negre, 38 mesos de criança- per acompanyar una amanida. Tot seguit vam tastar el cava Brut Nature 2007-un cava gran reserva 50% xarel·lo 38% macabeu 12% parellada amb una criança d’uns 40 mesos, amb pas per bota de roure d’un petit percentatge del xarel·lo- acompanyant una sopa de ceps amb encenalls de peu de porc. Després un bon foie amb compota de poma maridat amb el cava Brut de Bruts 2003 – 64% macabeu i 36% xarel·lo, amb una criança de 85 mesos, tot el xarel·lo ha fermentat en botes de roure -. Seguit per un excel·lent bacallà amb crema fina d’idiazabal, amb el primer vi, l’Aloers 2010 –DO Penedès, un cupatge de xarel·lo 65%,macabeu 24% i 11% parellada- i per acabar una vedella amb salsa- que no recordo- acompanyada d’un bon pastís de patata, acompanyat de l’únic vi negre el Raustals 2006 -DO Penedès, 60% cabernet sauvignon i 40% ull de llebre, un vi que no va estar ben servit i al meu gust estava fora de lloc- . Els postres va ser on sota el meu parer, no van estar gaire encertats, uns grans postres sense explicació- pa de pessic amb gelat de vainilla i una salsa de cafè?- boníssim!!, maridat amb les restes que et quedava a les diferents copes, una gran errada!!-. Cafè per tancar la vetllada.
            A destacar la qualitat de la cuina, personalment crec que va estar per sobre dels vins, on sense dubte vull  ressaltar el bacallà com a millor plat, i pels comentaris que vaig sentir no vam ser els únics. Si hagués de triar un vi em quedaria amb el Brut de Bruts 2003, tot i que el seu preu és, al meu criteri, un pel elevat. 
           Una bona experiència.


          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada