diumenge, 16 de gener del 2011

Aurum

Aquest vi, és un dels molts que s’elaboren sota la DO Pla de Bages al celler Jaume Grau i Grau. Està situat a Maians (Castellfollit del Boix), gairebé al límit sud-oest de la DO i a una alçada de uns 700 metres.  L’aurum 2009 és un vi blanc amb un cupatge de chardonnay i sauvignon blanc i amb un 12’5% d’alcohol. Te un color groc brillant amb reflexes verdosos. Expressiu al nas, fresc i senzill, on destaquen els aromes a flors blanques i fruita, en un fons d’herba. Àcid i fresc, en boca, curt i lleuger on torna destacar la fruita fresca.

         Un vi per el dia a dia, fresc, senzill i alhora correcte. Per un aperitiu, quan cuines, o inclús abans de sopar, al ser un vi tant fresc et ve de gust a qualsevol hora. Amb un preu de uns 6€ te una bona RQP.


2 comentaris:

  1. Caldrà tastar-lo.... El que passa es que això dels vins catalnas, sembla haver-hi poca cosa i quan estas dins, veus (quasi amb desesperació i alegria tb) que no pots tastar-ne, més que un petit percentatge... En hi han molts... però molts eh?. Salut!.

    ResponElimina
  2. Si noi, a vegades penso que avui en dia tothom s'atreveix a fer vins. De totes maneres crec que ja va bé així tenim més varietat, vins senzills i assequibles però correctes, com l'aurum i d'altres més complexes i elitistes. Jo em vaig posar un límit màxim de 20-25 € per ampolla, tot i que excepcionalment sobrepasso el límit, i tot i així no m'atrapo la feina. I és curiós que a vegades gaudeixo més podent provar 2 ampolles de 10 € que no una de 20€ i no per la qualitat del vi sinó perquè pots comparar millor dos vins semblants. Per això m'agrada aquest món, per que crec, que per molt que tastis, mai provaràs més d’un petit percentatge del que hi ha al mercat i fora d’ell.

    Fins aviat Ricard

    ResponElimina