dilluns, 21 de novembre del 2011

Huguet 2006


           
           Com  s’acosta la festa del cava a Manresa, avui m’atreviré a fer el meu primer post sobre vi espumós, l’ Huguet Brut Nature 2006 Gran Reserva, elaborat pel celler Can Feixes, un cupatge de 59% Parellada, 22% Macabeu i 19% Pinot Noir, veremat manualment. Obtenció del most flor amb un premsat del raïm sencer i amb un posterior decantat estàtic per clarificar-lo. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable, criança de 6 mesos en dipòsit i una posterior, mínima de 30 mesos, en l’ampolla, sense licor d’expedició afegit. DO Cava i 12% d’alcohol. Van fer una producció de 105.458 ampolles, i ens va tocar beure la 66766, amb data de desgorjat 12/2010. De color groc palla brillant, bombolla petita, al nas és expressiu, pera, préssec, llevats. En boca és fresc, llarg, amb bona acidesa i el carbònic ben integrat, on sobresurt la fruita madura.

                   Fa poc temps el vi espumós estava gairebé al final de les meves preferències  alhora d’escollir un vi, i des d’un temps ençà que n’he anat tastant  i he anat descobrint, de mica en mica, el seu encant, l’ Huguet em va agradar molt, tant sol, com per acompanyar el menjar. Un vi que està sobre els 12 € amb una bona RQP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada