Com s’acosta la festa del cava a Manresa,
avui m’atreviré a fer el meu primer post sobre vi espumós, l’ Huguet Brut Nature 2006 Gran Reserva, elaborat pel celler Can Feixes, un cupatge de 59% Parellada, 22% Macabeu i
19% Pinot Noir, veremat manualment. Obtenció del most flor amb un premsat del
raïm sencer i amb un posterior decantat estàtic per clarificar-lo. Fermentació
en dipòsits d’acer inoxidable, criança de 6 mesos en dipòsit i una posterior,
mínima de 30 mesos, en l’ampolla, sense licor d’expedició afegit. DO Cava i 12%
d’alcohol. Van fer una producció de 105.458 ampolles, i ens va tocar beure la 66766, amb data de desgorjat 12/2010. De color groc palla brillant, bombolla
petita, al nas és expressiu, pera, préssec, llevats. En boca és fresc, llarg,
amb bona acidesa i el carbònic ben integrat, on sobresurt la fruita madura.
Fa poc temps el vi espumós estava gairebé
al final de les meves preferències
alhora d’escollir un vi, i des d’un temps ençà que n’he anat
tastant i he anat descobrint, de mica en
mica, el seu encant, l’ Huguet em va agradar molt, tant sol, com per acompanyar
el menjar. Un vi que està sobre els 12 € amb una bona RQP.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada