Aquest vi era un
dels molts que hi havia a la llista dels “per tastar”, aquella llista que mai s’acaba,
al contrari per cada un que n’esborres n’afegeixes dos, i si la memòria no em traeix,
estava a llista, no per recomanació o lectura en algun dels molts llocs que segueixo,
si no per ser un “blanc de noir”. Elaborat per el celler Ànima Negra, és un
cupatge al 50% de premsal i callet, aquest últim és una varietat negre autòctona
de Les Illes. Verema manual amb caixes
de 10Kg amb posterior selecció del raïm en un llit de neu carbònica per evitar
possibles oxidacions abans d’hora. Maceració del premsal durant unes 10 hores,
en una atmosfera carbònica a 12 ºC. Fermentació a uns 17 ºC, i criança amb les
mares durant 4 mesos en dipòsits de ciment. Te un 12,5% d’alcohol. A la vista
és de color groc, net i brillant, al nas intens amb fruita blanca i tropical,
fruits secs, mineral. En boca és fresc, amb un bon pas, salí i bona acidesa.
Final llarg.
Una bona troballa, fresc i expressiu ,
amb un preu que està sobre els 6 €, crec que té una bona RQP.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada