Un altre dels vins
elaborats al Celler Oller del Mas, seguint els paràmetres de la viticultura
ecològica i sota la DO Pla de Bages. Aquest vi és un cupatge al 50% de picapoll
blanc i picapoll negre. Derrapat i selecció mecànica i manual dels grans. El
Picapoll negre l’han vinificat com a Blanc de Noirs. Fermentació a 21 dies a
16º. Les dues varietats per separat fins l’últim moment. De color groc palla amb
reflexes verdosos, brillant. Al nas destaca la fruita fresca, cítrics, pera i
els aromes florals. En boca és fresc, gras, agradable, amb notes de fruita , tot
equilibrat amb una bona acidesa. Té un
12% d’alcohol.
Aquest vi em va sorprendre molt, tant per
el cupatge, dues varietats que gairebé només es cultiven en aquesta DO, i una
d’elles negre, per fer un vi blanc i l’altre l’equilibri i la frescor del vi.
Crec que té una bona RQP amb un preu d’uns 9 €. Sens dubte un dels millors
Picapolls que he tastat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada