dijous, 31 de gener del 2013

Bernat Oller 2007


       Aquest vi, amb DO Pla de Bages, és un altre dels vins que es produeixen seguint els paràmetres de la viticultura ecológica al Celler Oller del Mas. Es fa servir un cupatge de merlot 90% i 10% de picapoll negre, fermentació durant set dies a 22º, i maceració de 12 dies amb dos remontats diaris. Criança amb bótes de roure francès, 50% noves, d’Allier, Tronçais i Nevers, durant 12 mesos. Després, sense filtrar, s’embotella i es deixa reposar al celler durant 12 mesos més. Te un 13,5 % d’alcohol. Producció de 61317 ampolles i 500 màgnum. De color vermell cirera, capa mitja al nas és net amb notes de fruita vermella, vainilla, xocolata i espècies. En boca és fresc, fruita de bosc madura,  equilibrat amb un post gust de fruita. Crec que l’hauria de haver decantat.

         Un vi que tot i haver-lo tastat en anteriors ocasions, és el primer cop que n’obro una ampolla per menjar, i em va agradar força. Crec que te una bona RQP. El podem trobar a la botiga a un preu d’uns 13€.

2 comentaris:

  1. Bon apunt Jaume.
    Un bon vi de Pla de Bages, i et recomano que tastis el Petit Oller, una joguina amb molt bona RQP.
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  2. Hola Jaume,
    Primer de tot gàcies pel comentari. El Petit Bernat és un classic a casa, cada any quan surt la collita nova el vaig comprant a caixes fins que s'acaba. per a mi és un del millors vins que he tastat tenint en compte la RQP. Si vols pots veure les entrades del Petit 2010 i el Petit 2011 al bloc. Ara queda esperar a veure quan surt i que tal aquesta collita. Val molt la pena.

    Salut!!

    ResponElimina