dilluns, 21 de febrer del 2011

Món Sant Benet

                 A vegades no fa falta anar molt lluny per poder gaudir d’un cap de setmana meravellós....
                         Aquest cap de setmana varem anar al Món Sant Benet, una nit a l’hotel El Món, un sopar al restaurant Angle i una visita a la fundació Alícia. A  partir d’aquest apunt aniré fent les respectives entrades. 
                    Quan era petit havia anat a visitar el Monestir de Sant Benet amb l’escola. Sincerament no el recordo gaire. Al cap d’uns anys s’hi van rodar algunes imatges de la sèrie Arnau, inclús si no recordo malament, part d’alguna pel·lícula. Al ser de propietat privada, concretament del pintor Ramon Casas, l’estat del monestir es va anar degradant amb el pas dels anys i no va ser fins fa pocs anys enrere, quan l’obra social de Caixa Manresa juntament amb altres col·laboradors, van invertir els seus diners per comprar el monestir i crear el Món Sant Benet. Aquest espai es va construir al voltant del monestir i la casa del seu propietari. S’hi van edificar tres edificis nous, l’hotel el Món, l’edifici anomenat la Fàbrica, on hi ha el restaurant la fonda, la botiga, el punt d’informació i venda d’entrades i espai per a reunions,  i l’edifici de la fundació Alícia. També és van restaurar la casa i el monestir. Ara, després d’uns anys de consolidació, és un dels reclams turístics importants de la comarca, tant per la gastronomia com per la cultura, sense deixar de banda la gran feina que es fa a la fundació, on grans professionals de la gastronomia i científics treballen alhora per fer més gran i saludable la nostra cuina. A part de les visites que varem fer també es poden visitar el monestir, la casa del seu antic propietari i fer uns tallers de cuina a la fundació. Aquestes les vam deixar per més endavant.
                              .... A vegades no fa falta anar molt lluny per gaudir del Món. 

2 comentaris:

  1. Doncs ja estaré al tanto del guió que proposes explicar-nos i tens tota la raó, de que en ocasions, coses properes, no les tenim en compte...

    ResponElimina
  2. Estic escrivint, però em falta temps. Espero poder publicar molt aviat, ja que va ser una molt bona experiència i tinc ganes de compartir-la.

    Salut!!

    ResponElimina