diumenge, 13 de març del 2011

Pedradura 2004


       Aquest vi me’l van aconsellar per que proves quelcom diferent, degut a que està fet amb una varietat de raïm que es diu marselan, sincerament la desconeixia, mirant per la xarxa he pogut llegir que és una varietat creada per l’INRA francès creuant les varietats de cabernet sauvignon i garnatxa. Va ser plantat per primera vegada a l’any 1961 a prop de la ciutat francesa de Marseillan. Actualment es conrea  a la regió francesa del Llenguadoc i en menor quantitat a la costa nord de Califòrnia. I per el que veig, puntualment a casa nostre. Aquest vi, es un treball del celler Can Ràfols dels Caus. El raïm procedeix de la vinya de Can Camps plantada el 1994, no fan servir ni insecticides ni herbicides i la verema és totalment manual. Fermentació espontània durant 31 dies, amb una criança de 11 mesos en bótes de roure francès de 225l i un repòs de uns 2,5 anys a l’ampolla. Embotellat al juliol del 2006 amb una producció de unes 8500 ampolles. Amb DO Penedès i 13,5 % d’alcohol, aquest vi té un color rubí amb capa alta i llàgrima lenta. Al nas és molt intens i expressiu, amb notes especiades, fruita negre, vainilla. A la boca es agradable amb una bona acidesa i intensitat amb tocs de fruita i un bon recorregut. Un post gust a torrats. Etiqueta minimalista però curiosa si més no. Aquest vi te un preu d’uns 10 € i crec que té una RQP molt bona. 

2 comentaris:

  1. Marsellain...!!. Em porta bons records aquest poble, d'ara fa uns 8 o 9 anys, quan varem passar unes vacances a Cap d'Agde i un dia fen una volta per les rodalies, el varem descobrir i varem fer-hi una mariscadeta francesa, d'aquelles típiques. Però desconeixia la varietat de raïm, que porta el nom. Salut!!.

    ResponElimina
  2. Ja dic jo que no pares!! Je,Je!!!
    Dons crec que val la pena aquest vi, sobretot per el seu preu. Jo el vaig provar per que me'l van recomanar al Petit Celler de Manresa, com una cosa diferent i em va semblar diferent, no un gran vi però sí un bon vi. Salut!!!

    ResponElimina