dimecres, 20 de juliol del 2011

Petit Bernat 2010

        El dia que vaig visitar Oller del Mas, em vaig quedar una ampolla de Petit Bernat per tastar-la tranquil·lament a casa. Ara fa uns dies vaig tenir l’oportunitat. Aquest vi amb DO Pla de Bages, assemblatge de 40% Sirà, 40% cabernet franc i 20% merlot (procedents de viticultura ecològica), amb una petita criança de 3 mesos amb botes de roure francès (Tronçais) meitat noves meitat de segon any. Té un 13,5% d’alcohol. De color picota amb ribet lila i llàgrima ràpida, al nas es mostra expressiu amb notes d’espècies, xocolata i fruita amb un petit toc de fumats. En boca és viu, dolç, golós amb un lleuger matís mineral, astringent i un post gust a xocolata. Producció d’unes 12.000 ampolles.
            Un vi jove, amb un petit pas per fusta que li dona aquest toc d’elegància, que potser, per si sol no tindria.
            Un bon vi, amb una bona RQP, ja que està sobre els 6 € a la botiga. Aprofitant que està a prop de casa, haurem de tornar a buscar-ne més.

7 comentaris:

  1. Pel preu sembla prou interessant... I el que dic sempre.. mira que tenim varietat eh?. Salut!.

    ResponElimina
  2. Crec que varietat és un actiu molt bo que tenim i potser l'hauríem d'aprofitar un xic més.
    El vi em va agradar, i crec que com que és el seu primer any, els enòlegs del celler l'acabaran de polir i encara pot millorar.
    Salut Ricard!!!

    ResponElimina
  3. He provat el de aquest any i ha millorat força. Molt bona RQP

    ResponElimina
  4. Hola Anònim, encara no l'he pogut tastar en tinc una caixa demanada però no m'ha arribat, segons m'han dit els hi prenen de les mans. Ja tinc ganes de provar-lo!

    Salut i gràcies pelteu comentari.

    ResponElimina
  5. A santpedor en un super de per aqui , ni ha del 2011, jo en vaig comprar l'altre dia.

    ResponElimina
  6. Gràcies David, però ja la tinc encomanada suposo que aquesta setmana m'arribarà. De totes maneres enca me'n queda una ampolla del 2010 a al celler (nevera).

    Salut!!

    ResponElimina