Es
un vi elaborat coincidint amb el 25è. aniversari de la fundació d’aquest
celler. Elaborat al 2007 amb un cupatge de Merlot 62%, cabernet Sauvignon 18%,
cabernet franc 13% i el restant 7% amb sirà. Després de la fermentació les
varietats van reposar dotze mesos, el cabernet sauvignon, el cabernet franc i
el sirà en bótes de primer any, el merlot en bótes de segon any. Aquestes bótes
són el 70% de roure francès, el 15% de roure americà i l’altre 15% de roure
centreeuropeu, i amb diferents torrats. Un cop embotellat al 2009, reposa 24 mesos a l’ampolla abans de
comercialitzar-lo. DO Pla de Bages i 14,5% d’alcohol. Un vi que a la vista és
net i de color picota amb ribet grana, al nas és intens i expressiu, amb fruita
fresca, cirera, espècies pebre i clau, balsàmic, tot embolcallat amb notes de
torrats que aporta la criança. En boca es mostra voluminós amb una bona
entrada, fruita i notes de criança, força astringent. Equilibrat amb un final
llarg i persistent.
Un
vi que val la pena, personalment el vaig trobar bo te una bona RQP i el seu
preu està sobre els 10,50€. Aquest vi serà edició limitada, quan
s’hagi esgotat la producció, s’haurà acabat L’Abadal aniversari 2007. La
etiqueta està dissenyada per el pintor local Joaquim Falcó.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada