dijous, 5 de maig del 2011

Tast de vins DO Montsant i DOQ Priorat

           El dijous passat vaig anar a fer un tast al petit celler, un tast de tres DOQ Priorat i tres DO Montsant, vam poder experimentar les diferències que poden existir entre aquests tipus de vins, tot i que la DO Montsant abraça l’altre, i en algun cas les vinyes estan molt properes. Varem poder notar la gran influència que te la llicorella en els vins del Priorat, la seva aportació mineral i la concentració, en contrapartida  la frescor dels tres de la DO Montsant.
Els sis vins escollits per omplir les sis copes van ser:

*  MOSAIC 2005 DOQ Priorat del celler Lipscomb & Tobella

                       Fresc i fàcil de beure

*  DIDO 2007 DO Montsant del celler Venus la universal

                       Avariat!

*  LES TERRASSES 2008 DOQ Priorat del celler Álvaro Palacios

                       Amplitud i mineral.

*  BRAÓ 2009 DO Montsant de l’Acústic Celler

                       Millorarà a l’ampolla.

*  COMA VELLA 2007 DOQ Priorat del celler Mas d’en Gil

                       Elegant i equilibrat.

*  LAURONA 2004 DO Montsant del celler Laurona.

                       Madur.

         He de dir que el segon, va tenir un problema i les ampolles que es van obrir no acabaven d’estar bé. Els demés em van fer gaudir i aprendre una mica més alhora de tastar. Tot molt ben conduit i explicat per els responsables del tast, que també es va fer amb ampolla tapada (sabent els vins que eren) sent el millor de la nit, per els assistents, i amb diferència,  el Coma Vella 2007. Personalment també penso que el millor va ser aquest Priorat, equilibrat i elegant , tot i que el Braó 2009 amb una mica més d’ampolla guanyarà molt. Sis grans vins de 6 cellers amb molt bon producte. 

2 comentaris:

  1. Els he tastat tots llevat del Mosaic i triar per triar tb em quedaria amb el Coma Vella i el Brao en aquest ordre... Un tast ben interesant..!.

    ResponElimina
  2. Hola Ricard, el tast va estar a l'alçada del que esperava, llàstima del Dido que va sortir "rana" i vam perdre l'oportunitat de tastar-lo, però bé, la resta molt bé. Em va quedar molt bona impressió de tot el treball d'aquest cellers, llàstima dels preus que tot i ser, la majoria, els vins "base" ja surten entre 13 i 25 €, tot i la gran RQP que tenen.Tot i així, em vaig quedar un Braó 2007 per provar-lo, mes endavant, si s'ho mereix, que no ho dubto, ja faré el post.
    Salut!!!!

    ResponElimina